Get Adobe Flash player

LC Riihimäki/Kara

Perustamispäivä 04.04.1975

Charter Night      24.10.1975

Kotimainen nro.  601

Kansainvälinen   4022 030738

Piiri 107C, alue II, lohko 2

Tili Nordea, BIC:  NDEAFIHH

IBAN FI91 1132 3000 4303 25

Y-tunnus: 2710038-6

 

Presidentti: Jukka Kaleva

Sihteeri:      Tommi Latva

Rahuri:        Ari Jantunen

Web:           Esa Salonen

 

Kokous kuun 2. keskiviikko 19:00

Ravintola Asema-X, Asema-aukio

LC Riihimäki/Kara

Syyseikkailu 2017

 

Syysseikkailu 2017 järjestettiin Leijonien Hyvän Päivänä, sunnuntaina 8.10. Riihimäen Urheilupuistossa.
Tapahtumapäivänä sää oli syksyisen sateinen, välillä satoi lähes kaatamalla, välillä olii hieman poutaisempaa.

Kehnosta säästä huolimatta radoilla kiersi noin 50 - 60 ihmistä, nuorimmat vain muutaman vuoden ikäisiä.
Tapahtumassa oli talkooväkenä edustajia kaikista Riihimäen klubeista, kaikkiaan reilut 20 henkeä.

Tarjolla oli monenlaisia tehtäviä, mm. tikanheittoa ampumahiihtotyylillä, pallon heittoa renkaisiin, suunnistusta ja paljon muuta mukavaa.

Radan kiertäneiden kesken arvottiin Ulla Svärd-Kivisen tekemä upea lintutaulu. Taulun voitti joukkue Soonoset, kuvassa (kuvaaja Pekka Salonen).

Isänpäiväkonsertissa hieno tunnelma

Riihimäen Lions-klubien yhteinen isänpäiväkonsertti toteutettiin onnistuneesi sunnuntaina 13.11.

Koska Saara Aallon tie X-Factor -kilpailussa jatkui edelleen, tuurasi häntä konsertissa hänen sisarensa Suvi Aalto.

Riihimäen keskuskirkkoon oli kokoontunut noin 200 henkeä kuuntelemaan Suvin konserttia. Konsertissa oli upea tunnelma Suvin laulaessa tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin kappaleita, myös Saara-siskonsa kappaleita.

Konsertin päätti hyvin koskettava versio Suojelusenkeli-kappaleesta, johon yleisökin sai osallistua.

Suvi ja säestäjänsä Teri Konserttiyleisöä
Suvi Aalto ja PuSu-leijonia

Sulkaseikkailu 2016 järjestettiin 4.9.2016

Ensimmäinen Riihimäen klubien yhteinen Sulkaseikkailu -tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 4.9.

Vielä aamulla, kun talkooväki lähti tapahtumapaikalle, satoi hiljakseen, mutta kun tapahtuma alkoi, oli sadekin jo ohitse ja sää vain parani tapahtuman edetessä.

Osallistujia tapahtuma keräsi reilut 30 henkeä sekä talkooväkeä n. 20 henkeä, enemmänkin olisi metsään mahtunut. Osallistujilta saatu taphatuma oli hyvin positiivista: reittien pituudet oliva sopivat ja reittien varrella olevat rastit olivat kiinnostavia.

Saatu palaute otetaan huomioon, kun suunnitellaan mahdollista jatkoa tapahtumalle ensi syksyksi.

Klubin 40-vuotisjuhla 24.10.2015

40-vuotta Lions-työtä LC Riihimäki/Karassa

LC Riihimäki/Karan toiminnassa 40-vuotta mukana olleet Leijonat. Oikealta lueteltuna perustajajäsenet Lauri Susi, Seppo Asikainen ja Juhani Saarinen sekä perustamiskokouksesta poissa ollut Kari Mänty. 40 vuotta sitten vuonna 1975 perustettiin Riihimäelle kolmas Lions-klubi, jonka nimi juontaa juurensa Riihimäen kauppalan Karan kylään. Kara oli ollut yksi ehdotus kaupungin nimeksi 50-luvun loppupuolella. Riihimäestä tuli kaupunki vuonna 1960, 15 vuotta ennen kuin LC Riihimäki/Kara perustettiin.

 

Valokuvia klubin 40-vuotisjuhlasta näpsivät veljet Ari Jantunen, Esa Salonen ja Esa Ojapalo. Kiitokset kavereille.

Lue lisää: Klubin 40-vuotisjuhla 24.10.2015

Kuva aktiivisesta miehestä jäi mieliimme

Perustajajäsen Seppo ViilomaaKlubimme perustajajäsen Seppo Viilomaa menehtyi vaikean sairauden murtamana 24.3.2015 Hämeenlinnan Keskussairaalassa. Hän oli syntynyt 11.6.1931 Lahdessa. Seppo Viilomaa toimi aktiivisena veljenä klubissamme 40 vuotta ollen kantaa ottava veli loppuun asti.

 

Presidenttikautensa hänellä oli 1984-85. Seppo Viilomaa palveli liikennevirkamiehenä Valtionrautateillä 41 vuotta jääden eläkkeelle apulaisasemapäällikkönä vuonna 1994. Hän oli urheilumies, nuorempana hiihtäjä ja suunnistaja, sittemmin kilpailujen järjestäjä ja kouluttaja. Ampumahiihto oli hänen hoitamansa lempilaji 50 vuotta, runsasta muuta urheilun seurantaa unohtamatta. Myös maanpuolustusasiat olivat hänelle tärkeitä. Seppoa jäävät kaipaamaan vaimo, tytär ja poika perheineen, sisarukset sekä runsas leijonaveljien ja ystävien joukko.

Lasten talvikarnevaalit jälleen menestys

Riihimäkeläiset Lions-klubit järjestivät Lasten Talvikarnevaalit perinteiseen tapaan Pohjolanrinteen koulun piha-alueella ja sen sisätiloissa. LC Riihimäki/Kara oli tällä kertaa vetovastuussa ja tilaisuus vietiin onnistuneesti läpi. Tilaisuuden tuotto jaettiin lyhentämättömänä riihimäkeläisiin nuorisokohteisiin.

 

Tapahtuma kiinnostaa ja selkeästi sille löytyy tarvetta Riihimäellä, koska osallistujamäärä oli runsas ja lasten iloiset ilmeet ja nauru olivat upeaa palautetta järjestäjille. Myös aikuiset saivat nauttia tapahtumasta, lasten touhusta ja ilosta. Ainoastaan jonotus aiheutti pientä harmia, mutta sekin kuvaa tapahtuman suosiota. Ja pieni odotus myös palkitsee pienen jonottajan. Talvikarnevaalien henki on se, että tapahtumapisteet ovat maksuttomia. Ainoastaan onginnassa perittiin pieni kalastuslupamaksu ja myös puffeteissa pikkupurtavat ja juomat olivat maksullisia. Kohtuullisen edullisia kumminkin.

 

Kuulutus toimi erinomaisesti ja kuuluttajilla oli selkeä aikataulu tapahtumista ja listat esiintyjistä. Ulkoesiintyislava on tullut toivottavasti pysyvästi tuomaan ulkoalueelle katseltavaa, jolla riihimäkeläiset nuoret pääsevät esiintymään ja näyttämään taitojaan muille. Muutama uusi tapahtumapiste niin sisällä kuin ulkonakin olivat piristävä lisä perinteisiin tapahtumapaikkoihin. Uutta tulee aina kokeilla, jotta tapahtuma pystyy uudistumaan. Silti perinteinen napakelkka oli jälleen yksi suosituimmista jonotuskohteista. Jostain oli löytynyt riittävä määrä lunta napakelkan suksen alle.

 Napakelkkailua

Tapahtuman markkinoinnissa Facebook on lähestymässä tärkeydeltään ykkössijaa, mutta perinteisiä printtimedioitakin vielä hyödynnettiin ja tietenkin tapahtumasta kirjoitettiin paikallislehdessä, jolloin tapahtuma levisi laajemminkin paikkakuntalaisten tietoon.

 

Tuottoja jaettiin Riihimäen Nuorisoteatterille sekä uudelle sisäkiipely- ja rullalautahallille sekä myös ratsastustallin, VPK:n, partiolaisten, taitoluistelijoiden ja käsipalloilijoiden nuorisohankkeille.

 

Kiitokset tapahtuman onnistumisesta kuuluvat kaikille Lions-klubeille, heidän tukijoilleen ja Riihimäen kaupungille sekä ennen kaikkea aktiiviselle yleisölle, joka on ehtymätön luonnonvara niin kauan kuin Riihimäki on lasten vanhempien kotipaikkakunta.